Látogasd meg Karunk honlapját

Öregdiákjaink véleménye karunkról

Rigler Zsolt, ügyvezető, Bormarketing Műhely Filó Angéla, marketing igazgató, DIEGO Kereskedelmi Kft.
Tóth Gergely, elemző, Buda-Cash Brókerház Kulbert Gábor, gazdasági vezető, UNIQA Sopron
Herr Orsolya, válogatott kézilabdázó, Győri Audi ETO KC Pélyi András, osztályvezető, FHB Bank Zrt.
Horváth Ágnes, sportedző, díjlovas versenyző,
Horváth & Lukács Lovas Klub
Szőcs Wanda, Head of planning, OMD Hungary
Baranyai Konrád, igazgató, Leier Hungária Kft.
jánosházi betonelemgyára
Makai Gábor, projektfinanszírozási csoportvezető,
Raiffeisen Bank Zrt.
Komlós Andor, ügyvezető igazgató, Leier Hungária Kft.

Pálffy Zoltán, KC vezető-helyettes, Sberbank Zrt.

Széplaki György, ügyvezető, Ethofer Kft.  

Aktív hallgatóink ajánlásai

Pankotay Fruzsina Magda (doktorandusz):
Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium korábbi elnöke

Miért ajánlom a “Soproni Közgázt”? Mert életem egyik legjobb döntése volt, amiben nektek is osztozni kell. Sopronnal varázsa van: történelme, épületei, tiszta levegője, a város körüli erdők,  a soproni sör vagy a soproni kékfrankos legalább annyira szerves része az egyetemi életnek mint az oktatás fiatal lendületes tanárokkal, nagy tudású tapasztalt professzorokkal, anyanyelvi német vagy angol szaktanárokkal. Lovarda, vívás és számtalan más sport, kulturális program. Minden adott, hogy szép és tartalmas egyetemi éveid legyenek, s mindez megfizethetően. Ausztria közelsége, a külföldi kapcsolatok, a selmeci diákhagyományok, a diákközpontú oktatás mind azt segíti, hogy céljaidat elérd. És, hogy miért Sopron? Vagy miben jobb, mint máshol? Talán abban, hogy nem olyan nagy város, átlátható, nem csak úgy egymagad élsz, hanem valakikkel együtt átélsz dolgokat. Itt nem egy vagy a sok közül, hanem Te vagy! 

 

 

Ékes Szeverin Kristóf (doktorandusz)
Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium korábbi elnöke, Pro Scientia Aranyérmes hallgatónk:

Két OKJ-s tanfolyamot elvégezve kedvet kaptam, hogy közgazdasági vonalon folytassam a tanulmányaimat. A nyílt napot követően biztossá vált számomra, hogy Sopron és a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara lesz a megfelelő választás. Az alapképzés során komplex tudást szereztem elméleti és gyakorlati vonatkozásban. A gyakorlatias szemléletmód előnyt jelentett a szakmai gyakorlatom során. A négy féléves ingyenes nyelvi képzés segített abban, hogy gazdasági középfokú nyelvvizsgát tehessek angol nyelvből. A képzésen túl a konzulenseim támogatásával egyenértékben, a szakkollégium és a diákköri munka elmélyítette a tudásomat, megalapozta a mester képzést. Az egyetemi családias környezetnek, a megköttetett barátságoknak, ismeretségeknek sokat köszönhetek!

 

 

Kőrös Barbara (Vállalkozásfejlesztés mesterszak)
Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium korábbi elnöke, köztársasági ösztöndíjas hallgatónk:

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a „Soproni Közgáz”-t választottam, habár indokaim nem mentek túl a pozitív benyomáson, a földrajzi elhelyezkedésen vagy az ösztöndíjprogramon. Negyedévesként azt mondhatom, hogy mindezek megléte mellett, sokkal többet kaptam. Része lehetek egy két nagyszerű közösségnek is (Gidai Erzsébet Közgazdaságtudományi Szakkollégium, Vállalati Kapcsolati Csoport), és lehetőséget kaptam arra, hogy kilépjek a „szürke tömeg”-ből. Ez talán egy nagyobb, akár fővárosi egyetemen nem történt volna meg. A KTK egyik legnagyobb érdeme a közvetlenség, a családiasság, itt a hallgatók nem csak elmennek egymás mellett a folyosón vagy a város, a világ bármely pontján, hanem ismerik egymást, így alkotva igazi közösséget. Ez igaz az oktatók-hallgatók kapcsolatára is, akik nem csakhogy remek szaktudással rendelkeznek, de igazságosak és teljesíthető követelményeket támasztanak a hallgatók felé. Ráadásul, az egyetemnek hála két olyan országban is jártam, ahova soha nem gondoltam volna, hogy eljutok, Kínában és Japánban, ahol életre szóló élményekkel gazdagodtam. Én mindenképpen azt mondom, ha teheted, válaszd Sopront, mert itt nem csak egy diplomát kapsz, hanem ezernyi élményt és tapasztalatot is!